Behandelingen

Triggerpoint therapie

Een triggerpoint is een zeer lokale verkramping in de spier. Als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat een gevoelige plek. Deze spierknoopjes zijn voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er druk op geeft kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Vaak is de oorzaak van triggerpoints overbelasting een verkeerde houding of stress maar ook een val of een ongeluk kunnen triggerpoints veroorzaken.
Dat triggerpoints de oorzaak kunnen zijn van een groot aantal klachten is als volgt te verklaren:
• Een triggerpoint in een spier houdt de gehele spier op spanning. Dit leidt tot een pijnlijke stijfheid en klachten als: stijfheid van nek en schouders, rugpijn, bilpijn, RSI etc.
• Door hoge spanning in de spier oefent de aanhechting van de spier (pees) meer trekkracht uit op het bot wat kan leiden tot aanhechtingsproblemen. Bekend zijn de tenniselleboog, een peesontsteking aan de schouder en achillespeesklachten.
• De hoge spanning in een spier die in stand wordt gehouden door aanwezige triggerpoints, kan tevens leiden tot inklemming van andere delen zoals bloedvaten en zenuwen. Hiervan is sprake bij ischias en carpaal tunnel syndroom.
• Tenslotte kunnen triggerpoints vanwege hun afgeleide pijn de oorzaak zijn van hoofdpijn of pijn aan de armen, benen, hoofd en romp.
Praktijk voor massagetherapie Bos

Aziëlaan 22
9501 AA Stadskanaal

Contact

www.massagetherapiebos.nl
info@massagetherapiebos.nl    
Mob: 06 273 257 46